Word vrijwilliger

Padden, kikker en salamanders overzetten in het voorjaar is een zeer nuttige, waarderende bezigheid. De vrijwilligers van de Paddenwerkgroep Boekelo zijn vele avonden druk om de paddentrek te begeleiden en daarbij de padden over te zetten. 

De eerste paar keer kun je, indien je dat wilt, meelopen met één van onze ervaren vrijwilligers. Je mag altijd kinderen, opa's, oma's, vrienden en familie meenemen!

Ook ontvangen de vrijwilligers vier keer per jaar het online magazine ”Schubben en Slijm” van het Ravon over alle werkzaamheden die het Ravon verricht in de Nederlandse natuur.

Helaas kunnen we geen vaste begin en einddagen geven. Ook zal er niet elke avond sprake zijn van een grote hoeveelheid overstekende padden. De paddentrek vindt over het algemeen plaats tussen eind februari en eind april. Het heeft alles te maken met de dag- en nachttemperatuur, de luchtvochtigheid en de hoeveelheid wind.

Wanneer gaan we op pad? 


Op pad: wat neem je mee? 


Word vrijwilliger

Het meelopen als vrijwilliger is geheel vrijblijvend en wanneer het jou uitkomt. We communiceren snel en gemakkelijk via WhatsApp. Geen zorgen: er is goed beheer op de berichten die worden geplaatst. Er is geen sprake van niet-relevante teksten.  

Wandelen met de hond of een (sportieve) avondwandeling; je kunt het mooi combineren met padden redden! 

Je kunt je aanmelden via bestuur@paddentrekboekelo.nl.

Met een grotere groep vrijwilligers is het mogelijk om meerdere wegen in Boekelo te lopen, zoals de Teessinkweg, Oude Deldenerweg, Haimersweg en de Boekelosestraat richting de Zweede. Je bent hard nodig! 

We blijven vol enthousiasme doorgroeien om de beschermde pad te helpen. Iedereen is welkom!


Donateur & sponsor

Zie hiervoor onze pagina: Donateur/Sponsor

Vacatures

Kom je helpen? Wij zijn voor de Paddenwerkgroep op zoek naar:

Het kost niet veel tijd, misschien een uurtje per week, afhankelijk van hoe leuk je het zelf vindt.