Waarnemingen invoeren

Wat fijn dat je gelopen hebt om padden over te zetten!

Het kost bijna geen moeite om je resultaten te delen. Het heeft wel veel waarde. Als je de resultaten deeld kunnen we namelijk de hotspots in Enschede bepalen en zorgen dat er een (ondergrondse) oversteekplaats komt. Zo hebben mens en dier geen last van elkaar.

 We zijn ontzettend dankbaar dat je de overgezette padden en andere amfibieën hebt geteld. Maar wat nu?

Heb je padden overgezet in de Gemeente Enschede? 

De paddentrek is begonnen! Als u aan het begin van de avond op pad gaat, is er een kans dat u padden ziet. Ze verplaatsen zich van hun winterverblijf naar plassen en poelen. Daar leggen ze eitjes. De padden steken bijvoorbeeld de F35 over, zijn in Broekheurne te vinden en aan de Teessinkweg in Boekelo. Bij die laatste is Paddenwerkgroep Boekelo actief. Zij hebben de eerste padden veilig helpen oversteken. Helaas zijn er ook al vele padden overreden.

We zijn benieuwd waar u padden heeft gezien. Door dit samen beter in beeld te brengen, kunnen we de padden tijdens de trek nog beter helpen. Door bijvoorbeeld faunatunnels aan te leggen of paddenwerkgroepen in te zetten in deze gebieden. Laat weten waar u de pad heeft gespot! 

Klik hier en geef je resultaten door


Heb je padden overgezet buiten de Gemeente Enschede?

Graag nodigen wij je uit om de verzamelde data in te vullen op www.waarneming.nl. Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en onderdeel van Stichting Observation International. Vrijwilligers verrichten wereldwijd een massa aan natuurwaarnemingen. Wanneer deze informatie verzameld en gedeeld kan worden, vormen deze data een krachtig instrument voor natuurbehoud, onderzoek, beleid, educatie en beleving.

Je kunt ook gebruik maken van www.telmee.nl

Wil je er geen werk mee hebben? Dan kun je gebruik maken van ObsIdentify. Dat is een app voor op je telefoon waarbij je een foto kunt maken van het dier dat je overzet. Je hoeft de app maar 1 keer in te stellen. Vervolgens is een foto voldoende en wordt je informatie automatisch geüpload. Klik hier voor meer informatie.

Heb je gelopen om padden en andere amfibieën over te zetten in Boekelo? 

Dan mag je de data mailen naar bestuur@paddentrekboekelo.nl. Vermeld hierbij het tijdstip waarop je begonnen bent met lopen, de route die je gelopen hebt en voeg foto's bij van de overgezette amfibieen. Wij gaan de data uit Boekelo bijhouden op www.padden.nu.

Wij maken onderscheid in de onderstaande amfibieën: 

Bruine kikker
Groene kikker
Gewone pad (man/vrouw)
Kleine watersalamander